Nyheter
Du är här: Hem

Finland-Amerika Föreningen i Seinäjoki-nejden rf

 har varit verksam i Syd-österbotten sedan år 1946. Föreningen hette tidigare "Seinäjoki's Finland-Amerika Förening, men då föreningsmedlemmarna kommer från hela området togs namet "Seinäjoki områdets Finland-Amerika Förening rf" i bruk år 1992. Föreningen har ca. 120 medlemmar, varav det i styrelsen sitter 11 medlemmar. Möten hålls månatligen.

Seinäjoki områdets Finland-Amerika förening rf verkar för att upphålla och främja vänskapen mellan Finland och USA och för att sammaföra personer med intresse för USA. I föreningen finns medlemmar som bl.a. har bott i USA eller som har släktingar eller affärsförbindelser i USA. Eventuellt har man kanske barn som varit utbyteselev i USA eller själv turistat i stora landet i väst. Alla har någon erfarenhet att dela med sig eller vill veta mera om t.ex den amerikanska kulturen. Vid föreningens möten får man ofta ta del av någons upplevelser från senaste resan till USA.

Vidare ordnar föreningen exkursiner till olika företag och andra intressanta objekt i nejden. Vi har bl.a. besökt Flygkrigsskolan i Kauhava, Primalco Oy (numera Altia) i Koskenkorva, Migrationsinstitutet i Peräseinäjoki, Mediahusets studio i Vasa samt naturligtvis till de årligen på olika orter arrangerade Finland-Amerika Dagarna.

Föreningens årliga medlemsavgift är

  • Huvudmedlem 34€
  • Familjemedlem 20€
  • Studerande (under 27 år) 20€.

Som medlem får du förbundstidningen 4 gånger per år samt flera förmåner.


Seinäjoki områdets Finland-Amerika förening på Facebook

 
 
© Seinäjoen Seudun Suomi-Amerikka yhdistys ry | Webdesign by Media-Wolf | Powered by WolfUpper CMS v2.0 | Login